skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Rektor Internacionalnog univerziteta Travnik, prof. dr. Ibrahim Jusufranić u Londonu inaugurisan u EBA Poslovnog Ambasadora

Rektor Internacionalnog Univerziteta Travnik, Prof. Dr. Ibrahim Jusufranić U Londonu Inaugurisan U EBA Poslovnog Ambasadora

Evropska poslovna skupština sa sjedištem u Oxfordu, Velika Britanija je inaugurisala Akademika, rektora IUT-a, Prof. dr. Ibrahima Jusufranića u EBA Poslovnog Ambasadora. Ovo je još jedno u nizu priznanje za rektora Jusufranića koji je jedan od najpoštovanijih regionalnih lidera u visokoobrazovnom procesu još od početka osamdesetih godina prošloga vijeka.

Rektor Jusufranić je istakao da mu inauguracija u EBA Poslovnog Ambasadora predstavlja najveće naučno dostignuće te da je ovo priznanje dobio zahvaljujući radu i razvoju Internacionalnog univerziteta Travnik koji je postao nosilac međunarodne i multikulturalne saradnje.

Predvodeći delegaciju Internacionalnog univerziteta Travnik, rektor Jusufranić je potpisao, Memorandum sa Evropskom poslovnom skupštinom. U svečanoj atmosferi Međunarodnog foruma dostignuća 2018 koji je održan u prestižnom Institutu direktora u Londonu, unutar okruženja kojem su prisustvovali obrazovni, poslovni i kulturni čelnici Evrope i svijeta sa svih kontinenata, Evropska poslovna skupština (EBA) i Akademik, Prof. dr. Ibrahim Jusufranić su svojim potpisima usaglasili da zajednički implementiraju poslovne inicijative s ciljem usmjerenim ka poslovnoj zajedničkoj koordinaciji, privlačenju investicija i jačanju poslovnih veza Bosne i Hercegovine sa svijetom unutar dogovorenog mandata.

Regionalni lider u visokoobrazovnom procesu, rektor Jusufranić, naglasio je da je cilj Internacionalnog univerziteta Travnik da bude koordinator u privlačenju stranih investicija i poboljšanju poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Istovremeno, predvodeći delegaciju IUT-a, rektor Jusufranić je prisustvovao cjelodnevnoj konferenciji na Međunarodnom forumu dostignuća 2018, tokom kojeg je predočio pripremljenu prezentaciju o atraktivnosti Bosne i Hercegovine za moguća ulaganja i zbog čega se treba investirati u našu zemlju, uz predstavljanje razvojne visokoobrazovne komponente koja uobličava Internacionalni univerzitet Travnik kao univerzitet sadašnjosti, ali prije svega i budućnosti, ne samo u Bosni i Hercegovini već i daleko šire, ciljano uspostavljen kao regionalni, evropski, ali i svjetski koordinator pozitivnih promjena u visokoobrazovnom procesu.

Back To Top