skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Edukativnim radionicama nastavljene UNIGEM aktivnosti za studente Internacionalnog univerziteta Travnik

Edukativnim Radionicama Nastavljene UNIGEM Aktivnosti Za Studente Internacionalnog Univerziteta Travnik

U proteklom kvartalu u sklopu projekta UNIGEM uspješno je organizirano niz edukativnih događaja namijenjenih studentima Internacionalnog univerziteta Travnik.

Istakli bi dvije ključne aktivnosti koje su obogatile akademski život studenata.
Radionica “Rad na emocijama i emocionalna kontrola”, održana u malom amfiteatru univerziteta pod vodstvom profesorice Nedžade Tolje, omogućila je studentima sticanje korisnih vještina za upravljanje emocijama. Interaktivni pristup i praktične vježbe potaknuli su dublje razumijevanje važnosti emocionalne inteligencije u svakodnevnom životu i akademskom uspjehu.

Druga aktivnost koja je održana u sklopu UNIGEM projekta bilo je predavanje Branke Žigante Mašić. Bivša sutkinja Višeg suda za prekršaje Republike Hrvatske, Žigante Mašić održala je inspirativno predavanje studentima Pravnog fakulteta Travnik. Fokus predavanja bio je na međunarodnoj i domaćoj legislativi protiv nasilja u porodici i nad ženama, s posebnim osvrtom na Istanbulsku konvenciju Savjeta Europe. Studentima je pružen detaljan uvid u zakonske okvire i prakse u borbi protiv ovog kompleksnog društvenog problema.

Branka Žigante Mašić studentima održala predavanje

Branka Žigante Mašić studentima održala predavanje

Ove aktivnosti predstavljaju samo dio predanog angažmana u pružanju obrazovnih resursa i podrške studentima.

 

Back To Top