skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

SAOBRAĆIJADA BUGARSKA 2013.

SAOBRAĆIJADA BUGARSKA 2013.

Pojavljivanje studenata Saobraćajnog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik iz Travnika  na 39. Saobraćijadi koja se održala od 13. do 19. maja 2013. godine u Zlatni Pjasci u Bugarskoj bilo je više nego „samo pojavljivanje“. Dvadeset devet studenata s ovog univerziteta je zauzelo svoje ravnopravno mjesto u takmičenjima sa studentima drugih sedam regionalnih fakulteta i to iz: Doboja, Berana, Novog Sada, Beograda, Sarajeva, Zemuna i Makedonije. Takmičenja su se odvijala u više sportova, ali i u znanju iz određenih područja saobraćaja.

Posebno  treba istaći da je Internacionalni univerzitet Travnik zauzeo treće mjesto u generalnom poretku fakulteta. U sportskom dijelu takmičenja studenti su osvojili treće mjesto u košarci i drugo mjesto u odbojci. Takođe, postigli su zapažene uspjehe iz takmičenja u znanju i to treće mjesto iz Javnog gradskog transporta i iz Bezbjednosti saobraćaja takođe treće mjesto.

Svakako, pet dana zabave i druženja s studentima regionalnih Saobraćajnih fakulteta u Bugarskoj, ove godine će svim učesnicima ostati u prekrasnom sjećanju, a pogotovo asistentici Mr. Ružica Popović, dipl. ing. koja je oduševljena koliko su studenti bili primjerenog ponašanja. I profesori Saobraćajnog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik iz Travnika i roditelji takvih studenata trebaju biti ponosni na svoje studente i na svoju djecu.

Akademik, prof.dr. Ibrahim Jusufranić, Rektor Internacionalnog univerziteta Travnik, je ponosan na svoje studente te im je osobno čestitao na postignutom uspjehu.

Back To Top