skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Studentski parlament Internacionalni univerzitet Travnik

Studentski parlament IUT-a je jedino legitimno i legalno krovno predstavničko tijelo svih studenata Internacionalni univerzitet Travnik i njega čine studenti svih 7 fakulteta.

Glavni ciljevi Studentskog parlamenta su poboljšanje kvaliteta obrazovanja i studentskog standarda, kao i povezivanje sa ostalim studentskim organizacijama u našoj državi Bosni i Hercegovini, regionu i ostalim dijelovima svijeta.

Implementacijom Bolonjskog procesa na području zapadne Evrope započeo je i novi trend uređenja sistema studentskog organiziranja s ciljem povećanja stepena efikasnosti kada je riječ o realizaciji i zaštiti prava studenata kao i podizanju standarda studenata. Takav trend podrazumijeva u prvom planu postojanje jedne krovne organizacije koja će predstavljati sve studente određenog univerziteta.

Realizacija tog projekta ostvarena je na osnivačkoj skupštini u martu 2014. godine osnivanjem Unije studenata Internacionalnog univerziteta Travnik u Travniku, a 2017. godine izvršena je statusna promjena koja se odnosila na promjenu naziva gdje dosadašnja Unija studenata IUT-a nastavlja sa radom pod novim nazivom Studentski parlament Internacionalnog univerziteta Travnik u Travnik.

Studentski parlament studentima pruža razne vidove edukacije, neformalnog obrazovanja, druženja i putovanja, te omogućava volontiranje i stjecanje prvog radnog iskustva.

Članom SPIUT-a postaje se samim upisom na Univerzitet.

Pozivamo sve naše studente da nam se što prije aktivno pridruže i daju svoj doprinos poboljšanju uvjeta života i studiranja.

 

Adresa: Aleja Konzula-Meljanac bb

Kontakt: Minel Duvnjak, predsjednik SPIUT-a [email protected]

E-mail: [email protected]

Web:  https://iu-travnik.com/

Back To Top