skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Internacionalnom univerzitetu Travnik dodjeljena nagrada „United Europe“ – Ujedinjena Europa

Internacionalnom Univerzitetu Travnik Dodjeljena Nagrada „United Europe“ – Ujedinjena Europa

Međunarodni samit lidera posvećen vitalnim interesima u nauci i obrazovanju održan je od 16 do 19 decembara 2013.godine u Oksfordu, u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Oksfordski samit lidera „Nauka i obrazovanje“ je godišnji forum rektora univerziteta, naučnika i investitora iz cijelog svijeta. Glavne tačke diskusije su novi trendovi u visokom obrazovanju, popularizacija modernih obrazovnih programa i metoda, prezentacija naučnih dostignuća i perspektivna rješenja,  produbljivanje međunarodne saradnje u oblasti nauke, obrazovanja i industrije.  Samit je organizovao komitet – Klub Rektora Europe (CRE), Europska poslovna skupština i Međunarodni klub lidera.

Ovom samitu prisustvovao je Akademik, prof. dr Ibrahim Jusufranić, Rektor Internacionalnog univerziteta Travnik, iz Travnika, gdje mu je uručena prestižna Sokrates nagrada Ujedinjena Europa – United Europe za lično dostignuće za međunarodnu integraciju.

Ova nagrada se dodjeljuje liderima iz oblasti obrazovanja za njihov doprinos  u razvoju saradnje u oblasti obrazovanja i isticanje u dostignućima u međunarodnom razvoju. Ovo je najprestižnija nagrada koja se dodjeljuje u Europi koju su primila samo dva univerziteta iz Europe među kojima i Internacionalni univerzitet Travnik, iz Travnika. Pored ove nagrade ovom Univerzitetu dodjeljena je i nagrada za Najbolji kampus – Best Campus. Svrha Skokrates nagrade je promocija svjetske elite, koja kroz svoj naporan rad i iskustvo u svijetu poslovanja, podržava razmjenu ideja i iskustava unutar međunarodne zajednice u područjima ekonomije, politike, edukacije i kulture.

Kroz pažljivi proces odabira od strane Međunarodnog sokrates komiteta, koja bira najzaslužnije, dodjela Sokrates nagrade slavi njihova lična dostignuća i omogućava da se njihov uspjeh prepozna na međunarodnom nivou.

Back To Top