skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Prijem kod premijera SBK – kantona

Prijem Kod Premijera SBK – Kantona

Povodom dodjelenih priznanja Internacionalnom univerzitetu Travnik premijer Srednjobosanskog Kantona Tahir Lendo upriličio je prijem za rektora univerziteta prof.dr Ibrahim Jusufranića I čestitao na izuzetnim rezultatima postignutim na polju visokog obrazovanja.

Nakon dugogodišnjeg mukotrpnog rada uslijedilo je niz priznanja od institucija evropskog i svjetskog značaja, koje su na temelju brojnih istraživanja, opservacija i analiza na našem Univerzitetu prepoznali ključne faktore za dodjelu priznanja, kao što su: postignuća u nauci i visokom obrazovanju, kvalitet rada, visok nivo znanja studenata, dinamičan rast i održiva naučna dostignuća, kao i veliki broj diplomanata i magistranata.

Internacionalni univerzitet Travnik za svoj rad u 2012. godini dobio je tri prestižne nagrade. Prva je dobijena 12.07.2012. godine u Dablinu i to Sokrates međunarodna nagrada za zasluge u oblasti visokog obrazovanja i intelektualni razvoj današnjeg društva od strane Evropske poslovne skupštine.

Druga nagrada je dobijena samo nekoliko mjeseci poslije u Carskoj palači, 17.12.2012. u Beču. Odlukom Internacionalnog Sokrates komiteta za oblast visokog obrazovanja, Internacionalnom univerzitetu Travnik i meni, kao rektoru, uručena je prestižna nagrada „Best universitiy“ za najbolji univerzitet na Balkanu.

Treća nagrada, odnosno priznanje dodijeljeno je 13.10.2012. u Solinu (Republika Hrvatska) od strane Vijeća INTERSTAS/Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza i Europske federacije turističkih novinara sa sjedištem u Rimu, Italija „Povelja F.E.S.T 2012. – za izuzetan doprinos kulturološkom i turističkom razvoju grada Travnika“, što će još više doprinijeti da Travnik bude poznat u Evropi i svijetu po svojim kulturološkim, historijskim i prirodnim bogatstvima.

Back To Top