skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

IUT dobitnik prestižne nagrade” Best University” za najbolji univerzitet na prostoru Balkana

IUT Dobitnik Prestižne Nagrade” Best University” Za Najbolji Univerzitet Na Prostoru Balkana

INTERNACIONALNI UNIVERZITET TRAVNIK I NJEGOV REKTOR PROF. DR. IBRAHIM JUSUFRANIĆ DOBITNICI SVJETSKE NAGRADE „BEST UNIVERSITY“ ZA NAJBOLJI UNIVERZITET NA PROSTORU BALKANA

Na svečanoj ceremoniji, održanoj 17.12.2012. godine u Beču, Odlukom Internacionalnog Sokrates komiteta za oblast visokog obrazovanja, Internacionalnom univerzitetu Travnik i rektoru prof. dr. Ibrahimu Jusufraniću dodijeljena je prestižna nagrada ”Best University” za najbolji univerzitet na prostoru Balkana.

Internacionalni univerzitet Travnik je poznat po svojim postignućima u nauci i visokom obrazovanju, kvalitetu svog rada, visokom nivou znanja njegovih studenata, kao i velikom broju svojih diplomanata i magistranata.

Ovi ključni faktori, zajedno sa nepobitnom reputacijom kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu i šire, dinamičan rast i održiva naučna dostignuća dozvolili su Internacionalnom Sokrates komitetu da Internacionalnom univerzitetu Travnik na čelu sa prof.dr. Ibrahimom Jusufranićem oda priznanje i dodijeli nagradu za Najbolji univerzitet na Balkanu.

Nagrada Najbolji univerzitet sadrži certifikat, medalju i osobni certifikat za prof. dr. Ibrahima Jusufranića.

U okviru ove nagrade, Internacionalnom univerzitetu Travnik i njegovom rektoru, dodijeljena je i licenca ”Best University”, koja podrazumijeva korištenje zaštitnog znaka EBA- e u periodu od narednih pet godina.

Dodijeljena nagrada ”Best University” studentima Internacionalnog univerziteta Travnik čija se diploma priznaje širom Evrope, donosi i dodatne pogodnosti od kojih su najznačajnije:

–  prilika za studente Internacionalnog univerziteta Travnik da posjete i nastave postdiplomske studije na drugim univerzitetima članicama Kluba rektora,

–  pozivi na godišnja događanja u organizaciji Kluba rektora Evrope i pravo na održavanje govora i prezentaciju univerziteta,

–  organizacije konferencija Kluba rektora Evrope na svome Univerzitetu,

–  učešće u programima međunarodne razmjene i saradnje unutar okvira Internacionalnog Kluba rektora,

–  informacija o posebnim naučnim oblastima i stručnim skupovima i simpozijumima.

Nagrada ”Best University” ustanovljena je još prije 50 godina u Oxfordu, čime dobijanje ove nagrade ima i svjetski značaj za njena nosioca.

Back To Top