skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Rektoru IUT-a Ibrahimu Jusufraniću u Londonu dodijeljena međunarodna prestižna nagrada „Dostignuća 2019“ za izvrsnost u nauci i obrazovanju

Rektoru IUT-a Ibrahimu Jusufraniću U Londonu Dodijeljena Međunarodna Prestižna Nagrada „Dostignuća 2019“ Za Izvrsnost U Nauci I Obrazovanju

U organizaciji Evropske poslovne skupštine (EBA) iz Oxforda, Velika Britanija u Londonu je 12. i 13. aprila održan prestižni međunarodni “Forum dostignuća 2019 – Obećavajuće regije u fokusu”  tokom kojeg je Internacionalnom univerzitetu Travnik i rektoru, Akademiku, prof. dr. Ibrahimu Jusufraniću uručena prestižna nagrada “Dostignuća 2019“ – memorijalna medalja koja prepoznaje pojedince koji su dali nemjerljiv doprinos u razvoju nauke i obrazovanja. U Institutu direktora u Londonu, poznatom mjestu susreta poslovne elite u Velikoj Britaniji, rektoru IUT-a Jusufraniću uručen je i specijalni Certifikat koji potvrđuje da je u registar najboljih regionalnih preduzeća i organizacija “TOP-100 dostignuća” uključen i Internacionalni univerzitet Travnik u nominaciji Nauka i obrazovanje.

Na svečanoj dodjeli nagrada, Odbor za nominacije Sokrat je sa ponosom predstavio Internacionalni univerzitet Travnik kao vodećeg regionalnog pružatelja obrazovnih usluga. Nagradu koja je na međunarodnom “Forumu dostignuća 2019” uručena rektoru Jusufraniću dokaz je da je Internacionalni univerzitet Travnik prepoznat kao visokoškolska institucija koja prepoznaje izvrsnost, potiče inovativno i vizionarsko razmišljanje, širi znanje, dijeli prakse i potiče povezivanje unutar vlastitog i šireg akademskog, ali i društvenog okruženja. Nagrada je dodijeljena i za snažnu poziciju Internacionalnog univerziteta Travnik na nacionalnom tržištu i međunarodne ocjene sektora, uspješnu implementaciju modernih tehnologija upravljanja, izvrsnost osoblja i učinkovitu marketinšku strategiju.

Akademik, prof.dr. Ibrahim Jusufranić, proglašen je i za „Menadžera godine“ za doprinos razvoju obrazovnih procesa. Nagrada za dostignuća služi za priznavanje izvrsnosti nagrade i časti u poslovanju i ekonomiji, nauci i obrazovanju, zdravstvu, kulturi i umjetnosti. Ova nagrada podržava, promoviše i razvija najbolje regionalne kompanije, institucije i ličnosti u različitim sferama aktivnosti tako što identifikuje i nagrađuje izvrsnost i inspiriše učesnike da neprestano podižu standarde svojih proizvoda i usluga.

Delegacija Internacionalnog univerziteta Travnik koju su činili, rektor, Akademik, prof. dr. Ibrahim Jusufranić, generalni menadžer Jasmin Jusufranić i izvršni menadžer Mirsad Imamović učestvovala je i na gala večeri  na kojoj su prisustvovali poslovni ljudi, akademski eksperti i profesionalci iz cijelog svijeta usmjereni upravo unaprjeđenju kvaliteta unutar vlastitih oblasti pojavnosti.

Forum dostignuća 2019 je jedinstvena platforma za međunarodnu poslovnu i profesionalnu komunikaciju, razmjenu najboljih praksi u upravljanju kompanijama, institucijama i gradovima, kao i promociju roba i usluga, te mogućnost sveobuhvatnog poboljšanja poslovnih procesa.

Ovaj forum je namijenjen uspješnim inovativnim preduzećima i agencijama, agencijama za ekonomski razvoj, regionalnoj infrastrukturi i financijskim stručnjacima, kao i vodećim regionalnim visokoobrazovnim institucijama, naglašavajući ciljane publike kao bitne aspekte moderne progresivne društvene strukture.

Back To Top