skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Održan sastanak članova i članica Savjetodavnog odbora IUT-a sa direktoricama centra UNIGeRC

Održan Sastanak članova I članica Savjetodavnog Odbora IUT-a Sa Direktoricama Centra UNIGeRC

Na Internacionalnom univerzitetu Travnik održan je sastanak članova i članica Savjetodavnog odbora projekta UNIGEM sa akademskim direktoricama centra UNIGeRC, prof. dr. Zilkom Spahić Šiljak i prof. dr. Jasnom Kovačević.

 

Tokom sastanka koordinatorica projekta UNIGEM ispred Internacionalnog univerziteta Travnik, Selma Otuzbir-Mecan je prezentovala dosadašnje aktivnosti IUT-a, a razgovarano je i o predstojećoj obuci nastavnog osoblja putem platforme UNIGeRC, monitoringu GAP-a te planovima za nastavak edukacija i razmjene studenata.

Internacionalni univerzitet Travnik u sklopu projekta UNIGEM i ove godine učestvovao je u kampanji “16 dana aktivizma za rodnu ravnopravnost”. U sklopu kampanje koja treba da dovede u fokus svog rada okvir ljudskih prava i koristi ga kako bi osigurala da državni i nedržavni akteri pokažu odgovornost za nasilje nad ženama, na Internacionalnom univerzitetu Travnik održano je nekoliko aktivnost. Prvo je održana promocija knjige autora dr. sc. Zlatana Hrnčića pod nazivom „Nasilje nad trudnicama“,zatim je organizovana radionica za studente u saradnji sa Centrom za zaštitu ženskih prava pod nazivom: “Rodna (ne)ravnopravnost – predrasude i stereotipi”, te projekcija videa koji su snimljeni u sklopu projekta UNIGEM.

Kampanja „16 dana aktivizma za rodnu ravnopravnost” je okončana radionicom “Razumijevanje muškosti: kako razviti rodnu odgovornost” koju je vodio novinar Nikola Vučić.

Back To Top