skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Predstavnici Kazimieras Simonavičius Univerziteta posjetili Internacionalni univerzitet Travnik

Predstavnici Kazimieras Simonavičius Univerziteta Posjetili Internacionalni Univerzitet Travnik

Predstavnici Kazimieras Simonavičius Univerziteta (Vilnius, Litvanija),  profesor Javed Imran i koordinatorica za međunarodnu saradnju, Kristina Šlekiene, u period od 29.03. do 02.04.2022. godine posjetili su Internacionalni univerzitet Travik u Travniku u okviru Erasmus + programa mobilnosti. Ova posjeta je nastavak uspješne saradnje Kazimieras Simonavičius Univerziteta i Internacionalnog univerziteta Travnik  koja se ogleda u razmjeni studenata, akademskog i neakademskog osoblja te organizovanju Međunarodnih naučnih konferencija.  

Prilikom posjete prof. Javed Imran je održao zanimljivo predavanje za studente Internacionalnog univerziteta Travnik na temu “Interkulturalna komunikacija”. Koordinatorica za međunarodnu saradnju na Kazimieras Simonavičius Univerzitetu, Kristina Šlekiene je imala priliku saznati na koji način funkcioniše Ured za međunarodnu saradnju na Internacionalnom univerzitetu Travnik, a upoznala se i s načinom rada Studentske službe kao i Službe za odnose s javnošću. Partnerski Kazimieras Simonavičius Univerzitet je visokoobrazovna ustanova koja pruža mogućnosti istraživanja u naprednim znanstvenim područjima i sudjelovanja u modernim tematskim mrežama.

Profesor Javed i Kristina su  izrazili zadovoljstvo zbog ostvarenog kontakta s akademskom zajednicom u Bosni i Hercegovini i raduje se budućoj saradnji s akademskim I neakademskim osobljem Internacionalnog univerziteta Travnik.

Tokom zajedničkih sastanaka s akademskim i administrativnim osobljem, gostima iz Litvanije su predstavljeni načini rada i funkcionisanja Internacionalnog univerziteta Travnik, mogućnosti Erasmus + programa za pružanje učinkovite akademske razmjene studenata i profesora, kao i njihove nastavne i istraživačke aktivnosti.

Back To Top