Drugi Dani međunarodnih predavanja na Internacionalnom univerzitetu Travnik

Drugi Dani Međunarodnih Predavanja Na Internacionalnom Univerzitetu Travnik

Sa ciljem upoznavanja studenata akademskih, master i doktorskih studija IUT-a sa evropskom akademskom zajednicom, Internacionalni univerzitet Travnik organizuje sada vec tradicionalne, II Dane međunarodnih predavanja koji će biti održani u četvrtak 10.05.2018.godine u prostorijama našeg Univerziteta.

I ove godine gosti Internacionalnog univerziteta Travnik su ugledni predavači:

1. Dr. Gilberto Marzano; profesor sa relevantnih univerziteta iz Italije, Poljske i Latvije;
  1. Jörgen Eriksson, Msc; visoko rangirani predstavnik poslovne zajednice iz Velike Britanije i univerzitetski profesor iz Katalonije, Španije i Monaka;
  2. Hon.D.Sc. Predrag Dašić, član relevantnih svjetskih i domaćih Akademija nauka, ugledni predavač na brojnim fakultetima i visokoškolskim institucijama, predsjedavajući Naučnih konferencija i urednik naučnih časopisa međunarodnog značaja iz Srbije.
  3. Prof. dr. sc. Mario Anžek, glavni urednik časopisa “PROMET – Traffic and Transportation”.

Raspored predavanja:

Hon.D.Sc. Predrag Dašić, četvrtak – 10.05.2018. godine, 11:30 sati

Predrag Dašić je član Svjetske akademije za nauku, inženjering i tehnologiju, Svjetske akademije za Istraživanje u nauci i inženjerstvu, Međunarodne akademije inženjera, Srpske kraljevske akademije nauka i umketnosti, inostrani član Ukrajinske inženjerske akademije, patron član Njujorške akademije nauka, počasni direktor Međunarodnog bibliografskog centra iz Kembridža i ugledni predavač na brojnim fakultetima i visokoškolskim institucijama.

Tema predavanja je “Primjena softvera za statističku kontrolu procesa“.

Termin predavanja je od 11:30 do 12:15 sati (jedan akademski čas).

Prof. dr. sc. Mario Anžek, četvrtak – 10.05.2018. godine, 12:30 sati

Profesor Mario Anžek će održati pozivno predavanje o strukturi članaka, faktoru odjeka (IF) i ostalim faktorima bitnim za napredovanje studenata i istraživača u struci i znanosti.

Tema predavanja je “Kako biti uspješan u pisanju i objavi stručnih i znanstvenih članaka”.

Termin predavanja je od 12:30 do 13:15 sati (jedan akademski čas)

Dr. sci. Gilberto Marzano, četvrtak – 10.05.2018. godine, 13:30 sati

Dr. sci. Gilberto Marzano je Predstavnik Eko-instituta iz Italije, Šef pedagoške laboratorije i Istraživačkog instituta regionalnih studija Rezekne univerziteta iz Rezeknea, Latvijaprofesor na Univerzitetu Janusz Korczak iz Varšave, Poljska i član Vijeća profesora na doktorskom studiju „Ekonomija, Okoliš i pejsaž“ pri Univerzitetu Udine, Italija. On je u posjeti IUT-u kao član Programskog odbora XVII Međunarodnog savjetovanja IUT-a,11.05. i 12.05. 2018. godine kao ko-organizator i učesnik u ime Ekološkog istraživačkog instituta iz Italije.

Tema predavanja je Cybersecurity („Sajber sigurnost“) i bit će održano na engleskom jeziku.

Termin predavanja je od 13:30 do 14:15 sati (jedan akademski čas).

Jörgen Eriksson, Mscčetvrtak – 10.05.2018. godine, 14:15 sati

Jörgen Eriksson, Msc je osnivački partner Bearing Consulting, Velika Britanija i redovni honorarni profesor na modulu “Inovacijski menadžment”.

Kreativni i inspirativni profesionalac sa više od 20 godina iskustva unutar međunarodne strategije i inovacijskog konsaltinga za javne i privatne sektorske izvršioce/direktore na četiri kontinenta. Uključen je u savjetničku ulogu u razvoju inovacijskih sistema, razvoj i procjenjivanje strategija, tržišne studije, brendiranje mjesta, menadžment mjesta i unutrašnje investicijske strategije.Po zahtjevu, ekspert u inovacijskom menadžmentu, razvoju strategije, procjenu rizika poslovnog razvoja, menadžmentu i ublažavanju rizika, integracije nakon spajanja, projektno finansiranje i razvoj međunarodnog proširenja.Izvrstan u globalnoj mreži povezivanja.

Tema predavanja je Place Excellence: Vision and Challenges to Manage Cities and Towns („Mjesto izvrsnosti: Vizije i Izazovi upravljanja gradovima i naseljima“) i bit će održano na engleskom jeziku.

Termin predavanja je od 14:15 do 15:15 sati (jedan akademski čas).