skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Posjeta profesora sa Vilnius Gediminas Tehničkog univerziteta iz Litvanije

Posjeta Profesora Sa Vilnius Gediminas Tehničkog Univerziteta Iz Litvanije

Internacionalni univerzitet Travnik nastavio je sa uspješnom implementacijom projekata iz oblasti međunarodne saradnje. U sklopu Erasmus + programa mobilnosti Internacionlani univerzitet Travnik su u proteklom periodu posjetili članovi akademskog osoblja Vilnius Gediminas Tehničkog univerziteta (Vilnius Gediminas Technical University) iz Litvanije.

U periodu od 08. do 12. 05. 2023. godine profesor Justas Trinkunas, koji je ujedno i voditelj Odjela za informacijske sisteme Univerzitetske bolnice Vilnius Santariskiu Klinikos, posjetio je Internacionalni univerzitet Travnik i upoznao se s načinom rada i funkcionisanja vodećeg privatnog univerziteta u Bosni i Hercegovini. Profesor Trinkunas se sastao sa profesorom na Fakultetu informacionih tehnologija Travnik, doc. dr. Muhamedom Čosićem koji mu je pokazao informatički kabinet i laboratorije koje studenti koriste za sticanje novih znanja i praktičnih vještina.

Profesor Trinkunas se sastao i sa Šejmom Hajrić iz Ureda za međunarodnu saradnju i asistenticom na Fakultetu informacionih tehnologija Dinom Vrebac s kojim je razgovarao o nastavku saradnje kroz naučno istraživačke projekte koje bi u budućnosti zajedno radili profesori ova dva partnerska univerziteta. Profesor Trinkunas je posjetio biblioteku i Studentsku službu univerziteta, a onda je održao i predavanje za studente.

U periodu od 26.06. do 30.06.2023 godine profesorica Ekološkog fakulteta na Vilnius Gediminas Tehničkom univerzitetu, prof. dr. Eglė Marčiulaitienė posjetila je Internacionalni univerzitet Travnik prilikom čega se sastala sa osobljem Ureda za međunarodnu saradnju kao i sa profesorom na Ekološkom fakultetu Travnik, prof. dr. Suadom Obradovićem i asistenticom Varupa Aidom. Profesorica Eglė je imala priliku posjetiti i laboratoriju Ekološkog fakulteta Travnik koja pruža mogućnost studentima da praktičnu i terensku nastavu unaprijede i usavrše svoje znanje koje su stekli kroz teorijsku nastavu.

Back To Top