skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Na IUT-u održano takmičenje učenika srednjih škola iz programiranja

Na IUT-u Održano Takmičenje Učenika Srednjih škola Iz Programiranja

U prostorijama Internacionalnog univerziteta Travnik u sklopu manifestacije Dani općine Travnik, dana 23.03.2022. godine održano je takmičenje učenika srednjih škola iz oblasti Informacionih tehnologija.

Na takmičenju je učestvovalo 29 učenika iz tri srednje škola s područja općine Travnik, a cilj je usmjeravanje mladih talenata da se više angažuju na izgrađivanju informacijsko komunikacijskih vještina. Takmičenje se sastojalo iz dva dijela i to test općeg znanja iz oblasti Informacionih tehnologija i praktični dio koji je obuhvatio rješavanje zadataka u programskom jeziku C++.

Prvo mjesto osvojila je Sarah Mrakić, učenica Mješovite srednje škole Travnik, drugo mjesto je pripalo Merzuk Lepiru, dok je  treće mjesto zauzeo Nedim Šehić iz Mješovite srednje tehničke škole Travnik. Najbolji učenici osvojili su i vrijedne nagrade. Pobjedniku takmičenja uručen je tablet, drugoplasiranom set wireless tastatura, dok su trećeplasiranom uručene slušalice. Diplome i nagrade učenicima uručio je dekan Fakulteta informacionih tehnologija Travnik, prof. dr. Mladen Radivojević, koji je ovom prilikom čestitao nagrađenim i svim učenicima poručio da moraju stalno usavršavati svoje znanje i vještine.

Učenici srednjih škola su posjetili informatičke kabinete na Internacionalnom univerzitetu Travnik te se upoznali s načinom rada i organizovanja nastave na Fakultetu informacionih tehnologija.

Back To Top