skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Akademik, rektor, Prof. Dr. Ibrahim Jusufranić dobitnik prestižne nagrade „Sokrates“ u Londonu 2017

Akademik, Rektor, Prof. Dr. Ibrahim Jusufranić Dobitnik Prestižne Nagrade „Sokrates“ U Londonu 2017

Na svečanoj ceremoniji održanoj 19.12.2017. godine u Oxfordu, Velika Britanija, tokom „Samita lidera 2017“ u organizaciji Evropske poslovne Skupštine dodijeljena je nova prestižna nagrada Akademiku, Prof. Dr. Ibrahimu Jusufraniću i time, eo ipso, Internacionalnom univerzitetu Travnik. 

 

Nagrada u ime osnivača

Radi se o „Sokrates“ nagradi koja je po drugi put, poslije 2012.g. upravo dodijeljena našem rektoru, a dodjeljuje se za lični doprinos razvitku nauke u obrazovnoj kategoriji.

Osnivači nagrade Sokrates  su:
–    Evropska poslovna skupština sa sjedištem u Oxfordu. Velika Britanija
–    Međunarodni Sokrates odbor,
–    Klub rektora Evrope,
–    Međunarodni klub voditelja podržanih snažnim nevladinim organizacijama i od strane kreativnih sindikata iz 16 zemalja,
–    Nominacija simbolizira najviši stepen priznanja stručnih i naučnih dostignuća i usluga za zajedničke vrijednosti,

–    Odluka je donesena na temelju analize i nacionalnih partnera, poslovnih medija, ambasadora, trgovinskih komora i informativnih agencija.

Ko-predsjedavajući akademske sesije

Ceremoniji dodjele nagrade su prisustvovali predstavnici akademske i poslovne zajednice iz četrdeset zemalja svijeta (Brazil, Južna Afrika, Kazakstan, Jamajka, Gana…) a tokom akademske  sesije naziva „Inovativne prakse i rješenja od strane Akademske unije Oxford za unaprjeđenje regionalnih univerziteta“ pored Dr. Rui Verde iz Italije (direktora Izvršnih programa i Šefa pravnog i ekonomskog odjela Akademske unije, Oxford) i Christine Briggs, predsjednice Međunarodnog kluba lidera, EBA, Velika Britanija, rektor Prof.dr. Ibrahim Jusufranić je bio ko-predsjedavajući uspješno moderirarajući pojedinačna predstavljanja projekata i inicijativa kao i predstavljanja najboljih regionalnih univerziteta.

Tom prilikom je predstavljeno i novo izdanje Almanaha Evropske poslovne skupštine gdje je na vidnom mjestu prezentiran Internacionalni univerzitet Travnik.

Predstavljanje Monografije IUT-a

Istovremeno, pored uspješno obavljenih razgovora sa univerzitetima iz Mongolije i Kazakhstana za koje možemo očekivati skoro potpisivanje Memoranduma o saradnji, rektor, Prof. dr. Ibrahim Jusufranić je, a na preporuku Johna Nettinga, Generalnog direktora Evropske poslovne skupštine realizirao i kratko predstavljanje upravo nedavno objavljene Monografije našeg Univerziteta, a povodom deset godina od početka akademskog rada naše visokoškolske ustanove.

Uspješnost sadržajnosti svih navedenih aktivnosti našeg rektora i dalje se potvrđuju nesmiljenom snagom slogana „Za život prepun mogućnosti“ sva ona usmjerenja uobličena od strane kompletne akademske zajednice Internacionalnog univerziteta Travnik, svih sedam fakulteta sa departmanima – od predavača, saradnika i sve do naših studenata na svim ciklusima studija.

Back To Top