skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

U nastavku realizacije Erasmus programa mobilnosti osoblje IUT-a posjetilo Kazimieras Simonavičius Univerzitet u Litvaniji

U Nastavku Realizacije Erasmus Programa Mobilnosti Osoblje IUT-a Posjetilo Kazimieras Simonavičius Univerzitet U Litvaniji

U sklopu nastavka realizacije Erasmus programa mobilnosti akademsko i administrativno osoblje Internacionalnog univerziteta Travnik boravilo je u posjeti Kazimieras Simonavičius Univerzitetu Vilnius u Litvaniji.

Profesorica na Ekonomskom fakultetu Travnik Azra Ahmić i referentica za studentska pitanja Amina Fuško tokom posjete Kazimieras Simonavičius Univerzitetu  imale su priliku upoznati se sa načinom rada i funkcionisanja jednog od vodećih privatnih univerziteta u Litvaniji.

Profesorica Azra održala je nekoliko veoma zanimljivih predavanja studentima na temu o aktuelnoj i inovativnoj temi upravljanja održivosti u preduzećima. Studenti su dobili priliku da steknu nove poglede o održivosti preduzeća, kao uspješnom upravljanju i držanju pod kontrolom organizacije kroz efikasno upravljanje internim resursima, eksternim resursima, bitnim interesnim grupama te pravovremenom hvatanju i kreiranju prilika na tržištu koje obezbjeđuju dugoročni prosperitet za preduzeće.

Prema riječima profesorice Azre novo predavačko iskustvo, upoznavanje profesora i ostalog univerzitetskog osoblja upotpunjeno je sa učenjem o historiji, kulturi, običajima i prirodnim ljepotama Litvanije – posebno Vilniusa, kao glavnog grada Litvanije, i Trakai-a, nekadašnjeg glavnog grada.

U okviru stručnog osposobljavanja Amina Fuško je posjetila Studentsku službu Kazimieras Simonavičius Univerziteta i tom prilikom razmijenila je iskustva s kolegama iz Litvanije. Na kraju je kazala da Erasmus projekat pruža neprocjenjivo životno iskustvo čija vrijednost leži u spletu okolnosti koji proizilaze iz te same avanture, znanje stečeno kroz iskustvo i upoznavanje drugih kultura s različitim perspektivama.

Back To Top