skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Humanitarna akcija za Arslana Kulačića na Internacionalnom univerzitetu Travnik

Humanitarna Akcija Za Arslana Kulačića Na Internacionalnom Univerzitetu Travnik

Studentski parlament Internacionalnog univerziteta Travnik ove subote organizuje humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za oboljelog Arslana Kulačića.

Na akciji će biti predstavljeni raznovrsni kolačići čiju cijenu određuje kupac, dobrovoljnim prilogom u humanitarne kutije koje će se nalaziti na dva pulta u prostorijama Internacionalnog univerziteta Travnik.

Ovim putem pozivaju se svi humani ljudi da dobrovoljnim prilozima učestvuju u akciji prikupljanja sredstava za liječenjeg malog Arslana kojem je pri rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu i operisan je na UKC-u Tuzla. Nažalost, tumor se vratio i Arslanu je sada potrebno liječenje u Istanbulu za koje su potrebna velika novčana sredstva.

Arslanu je dijagnosticiran tumor iz grupe embrionalnih tumora. Druga operacija nije moguća. Ljekari s klinike Acibadem u Istanbulu ne preporučuju drugu operaciju nego isključivo hemoterapiju koju trenutno ne može primati u BiH, nego u Istanbulu. Liječenje u Turskoj bi trajalo 18 mjeseci, a cijena terapije je 133.000 eura.

Back To Top