skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Terenska nastava studenata Saobraćajnog fakulteta Travnik

Terenska Nastava Studenata Saobraćajnog Fakulteta Travnik

Nastavno osoblje Internacionalnog univerziteta Travnik u Travniku tokom ovog semestra nastavilo je s realizacijom terenske i praktične nastave za studente kako bi znanje koje su stekli putem predavanja provjerili kroz praktičnu nastavu.

 

Ove sedmice pod mentorstvom profesora Momčila Sladoje i asistenata Šezada Hodžića i asistentice Ajle Haračić organizovana je terenska nastava iz predmeta Tarife u saobraćaju i multimodalni transport za studente IV godine Saobraćajnog fakulteta Travnik u Travniku.

Prilikom izvodjenja terenske nastave studenti su posjetili Carinski terminal i međunarodne speditere u mjestu Dolac na Lašvi u Travniku. Nakon toga posjetili su preduzeće  FIS šped Vitez. Tokom ove posjete kroz praktične primjere studenti su imali priliku da se upoznaju s carinskim procedurama uvoza i izvoza robe, formiranjem transportnih lanaca u međunarodnom transportu, transportnim sredstvima drumskog transporta i s unutrasnjim transportom u proizvodnom pogonu.

Saobraćajni fakultet Internacionalnog univerziteta Travnik, unutar svakodnevne praktične primjene teoretskih pretpostavki sveukupne nastave, neprestano radi na usavršavanju itekako važnih praktičnih znanja budućih inžinjera saobraćaja.

Back To Top