skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Internacionalni univerzitet Travnik organizuje radionicu “Čas robotike”

Internacionalni Univerzitet Travnik Organizuje Radionicu “Čas Robotike”

Internacionalni univerzitet Travnik u suradnji s Majom Hadžiselimović, uspješnom diplomiranom master inžinjerkom mehatronike, odsjek Robotika, mehatronika i automatizacija, organizuje radionicu „Čas robotike“ za studente Fakulteta politehničkih nauka, Fakulteta informacionih tehnologija, te sve potencijalni zainteresovane studente i učesnike.

Predavačica Maja Hadžiselimović LINK, kroz spoj teoretskog i praktičnog znanja će učesnicima radionice predstaviti rad na Arduino robotima kroz jednostavne projekte. Prezentacija se organizuje u svrhu upoznavanja i otkrivanja novih saznanja o svjetskim novitetima i popularitetima, te usavršavanju postojećih znanja. Uža sfera interesovanja predavačice Maje jesu industrijski roboti i razvoj egzoskeleta, LINK.

S obzirom da je radionica bazirana na Arduino platformi, svaki učesnik će uz prezentaciju predavačice raditi praktično na Arduino robotu. Paralelno će se pričati o elektronici, programiranju, Internet of things, itd. Prvih 20 mjesta rezervisano je za studente III i IV godine s najboljim prosjekom na Fakultetu politehničkih nauka i Fakultetu informacionih tehnologija Internacionalnog univerziteta Travnik.

Broj učesnika je ograničen, a svi zainteresovani se mogu prijaviti, te uplatiti učešće u prostorijama Internacionalnog univerziteta Travnik kod asistentice Tanite Salkić do 15.02.2018. godine. Radionica će biti održana u subotu, 17.03.2018. godine u prostorijama Internacionalnog univerziteta Travnik u Travniku s početkom u 10:00 sati.

Back To Top