skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Studentice Internacionalnog univerziteta Travnik borave u Poljskoj u okviru Erasmus + programa mobilnosti

Studenti Internacionalnog univerziteta Travnik i ove godine učestvuju u Erasmus + programu mobilnosti koji pruža mnogobrojne mogućnosti, od razmjene iskustava i znanja, do upoznavanja različitih kulturu i tradicija drugih zemalja. U okviru Eramsus + programa studenti imaju priliku posjetiti različite zemlje i studirati na uglednim evropskim i svjetskim univerzitetima. Studentica Saobraćajnog fakulteta Travnik, Lejla Šoto i studentica Ekonomskog fakulteta Travnik, Selma Goran, trenutno borave u Poljskoj, tačnije u gradu Torunu i narednih nekoliko mjeseci studirati će na Nicolaus Copernicus Univerzitetu.

Studentica Lejla ističe da je oduševljena gradom Torunom i Nicolaus Copernicus Univerzitetom. Dodaje da ih je ljubazno osoblje Univerziteta dočekalo paketom dobrodošlice i da su organizovali orijentacijske dane gdje su sve studente upoznali sa svim fakultetima i kampusom. Također, u planu je upoznavanje sa gradonačelnikom Toruna i internacionalne večere svakog mjeseca, gdje će se okupljati svi Erasmus studenti i praviti svoja tradicionalna jela. Lejla je na kraju kazala da su već stekli nova prijateljstva sa studentima iz raznih krajeva svijeta.

Studentica Selma je rekla da je ovo putovanje i učestvovanje u Erasmus + programu mobilnosti za nju bio najveći životni izazov i da ne može riječima dočarati sve ljepote i promjene koje je doživjela u svega nekoliko dana.  Istakla je da je već u prvim danima shvatila da oko 200 Erasmus studenata ima iste strahove, slična očekivanja, ali i hrabrost za novi, bolji početak koji će im donijeti možda i najbolje životne trenutke i nezaboravna sjećanja.

Učestvovanje u Erasmus + programu mobilnosti doprinosi razvoju akademskih i socijalnih vještina, proširuje vidike, omogućava upoznavanje novih akademskih kultura, nakon čega studenti mogu primijeniti stečene vještine u svojoj zemlji.

Back To Top