skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Student Zahid Varupa stigao u Litvaniju u okviru Erasmus + programa mobilnosti

Proteklih nekoliko godina Internacionalni univerzitet Travnik dio je Erasmus + programa mobilnosti u okviru kojeg studenti studiraju na univerzitetima širom svijeta , slušaju i polažu predmete na inostranim fakultetima , razmjenjuju iskustva i znanja, te upoznaju kulturu i tradiciju drugih zemalja.

Internacionalni univerzitet Travnik  i narednih godina biti će dio Erasmus + programa mobilnosti i tako pružiti priliku studentima da posjete različite zemlje i studiraju na uglednim evropskim i svjetskim univerzitetima. Student Ekonomskog fakulteta Travnik, Zahid Varupa,  stigao je u Vilnius, Litvanija, gdje će boraviti narednih pet mjeseca i studirati na Vilnius Univerzitetu.  Erasmus + program mobilnosti Zahidu će pružiti mogućnost putovanja i u ostale zemlje evropske unije, a zahvaljujući boravku u Litvaniji i komunikaciji sa studentima iz cijelog svijeta, usavršit će i ostale strane jezike.

Učestvovanje u Erasmus + programu mobilnosti doprinosi razvoju akademskih i socijalnih vještina, proširuje vidike, omogućava upoznavanje novih akademskih kultura, nakon čega studenti mogu primijeniti stečene vještine u svojoj zemlji.

Zahid Varupa

Student Zahid Varupa u Litvaniji

Back To Top