skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Profesori iz Bugarske posjetili Internacionalni univerzitet Travnik

Profesori Iz Bugarske Posjetili Internacionalni Univerzitet Travnik

U skladu s Ugovorom sklopljenim u okviru programa Erasmus + Europske unije između Univerziteta u Ruseu „Angel Kanchev ”, Bugarska i Internacionalnog univerziteta Travnik, dva predavača s Fakulteta za poslovanje i upravljanje Univerziteta u Ruseu, prof. dr. Lyudmila Mihaylova i prof. dr. Emil Papazov, posjetili su Ekonomski fakultet IUT-a.

Partnerski Univerzitet u Ruseu „Angel Kanchev je visokoobrazovna ustanova koja pruža mogućnosti istraživanja u naprednim znanstvenim područjima i sudjelovanja u modernim tematskim mrežama.

Bugarskim profesorima posebnu pažnju posvetio je rektor IUT-a, Akademik, prof. dr. Ibrahim Jusufranić. Rektor je gostujućim profesorima predstavio glavna obrazovna i znanstvena područja koja je Univerzitet razvio i izrazio zadovoljstvo zbog ostvarenog kontaktima s bugarskom akademskom zajednicom.

Tijekom zajedničkih sastanaka sa studentima i predavačima, profesori Mihailova i Papazov predstavili su Univerzitet u Ruseu, mogućnosti programa Erasmus + za pružanje učinkovite akademske razmjene studenata i profesora, kao i njihove nastavne i istraživačke aktivnosti.  Posebna pažnja posvećena je metodologiji strateške analize i kontrole za potrebe malih i srednjih poduzeća. Gosti su dobili priliku posjetiti historijske i kulturne spomenike koji se odnose na razvoj Travnika i regije.

Back To Top