skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Predstavnici Ekološkog fakulteta Travnik učestvovali na Međunarodnom sajmu RENEXPO® BiH

Predstavnici Ekološkog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik i ove godine učestvovali su na šestom po redu Međunarodnom sajmu obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša i upravljanja vodama RENEXPO® BiH.

Pod mentorstvom profesora Doc.dr. Suada Obradovića, viši asistent na Ekološkom fakultetu Travnik, Senadin Perenda i studentice Majda Efendić i Nermina Šabanović predstavili su matični fakultet te su prisustvovali zanimljivim predavanjima i panelima.

Konferencija je imala za cilj da kroz skupove regionalnog karaktera unaprijedi regionalnu saradnju ali i prikaže regionalna iskustva i ideje. Pored energetskih tema konferencija se fokusirala na reformu sistema snabdijevanja vodom, tretmane otpadnih voda i mulja, što je prepoznato kao važna tema. Jedan od ciljeva ove konferencije jeste da se tržište BiH predstavi u najboljem svjetlu kroz uspješne primjere prakse.

Pored osam tematskih konferencija i okruglih stolova na sajmu RENEXPO® je učestvovalo preko 80 izlagača iz 25 zemalja, a sajam je posjetilo preko 2.000 posjetilaca iz sektora održivog razvoja. Novi trendovi i tehnologije koji su predstavljeni na ovogodišnjem RENEXPO®  su veoma relevantni za kvalitet života stanovnika BiH i direktno utiču na ekonomski razvoj čitavog regiona.

 

Back To Top