skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Predstavnici Ekološkog fakulteta Travnik učestvuju na Ljetnoj školi iz metabarkodiranja okolišne DNK u Tuzli

Predstavnici Ekološkog Fakulteta Travnik Učestvuju Na Ljetnoj školi Iz Metabarkodiranja Okolišne DNK U Tuzli
Profesor Ekološkog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik u Travniku, prof. dr. sc. Suad Obradović i studentice Ekološkog fakulteta Travnik, Lejla Karzić i Lejla Sujolđić učestvuju na “Ljetnoj školi iz metabarkodiranja okolišne DNK” u sklopu projekta ECOBIAS koja se održava na Univerzitetu u Tuzli u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta, Odsjeka za biologiju i Univerziteta Duisburg-Essen, Njemačka.
Ljetna škola je okupila studente i profesore iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i regije (Univerzitet u Tuzli, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet Duisburg-Essen, Sveučilište u Zagrebu, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Banjoj Luci, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Nišu, Internacionalni univerzitet Travnik, Univerzitet Donja Gorica), kao i stručnjake iz biološkog sektora.
Cilj škole je učesnike/ce obučiti u planiranju istraživanja metabarkodiranja okolišne DNK, metodologiji uzorkovanja, metodologiji analize u laboratorijama Odsjeka za biologiju i metodama analize i obrade podataka uz pomoć stručnjaka iz vodeće laboratorije okolišne DNK u Njemačkoj Leeselab sa Univerziteta Duisburg Essen.
Back To Top