skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Profesor sa Kaunas fakulteta Vilnius univerziteta iz Litvanije održao predavanja studentima

Profesor Sa Kaunas Fakulteta Vilnius Univerziteta Iz Litvanije Održao Predavanja Studentima

Kontinuirana saradnja Kaunas fakulteta Vilnius univerziteta iz Litvanije i Internacionalnog univerziteta Travnik nastavljena je kroz Erasmus + program mobilnosti nastavnog osoblja u okviru kojeg je profesor Audrius Lopata posjetio IUT-e i održao zanimljiva predavanja za studente pod nazivom:  “Trendovi znanja na temelju informacijskog sistema inženjerstva” i “Računalna specifikacija metoda korisničkih funkcionalnih zahtjeva“.

Posjete uglednih profesora i predavača s evropskih univerziteta promiču saradnju i partnerstva koja utječu na internacionalizaciju i modernizaciju Internacionalnog univerziteta Travnik. Nakon kraće prezentacije i posjete labaratorijama, učionicama i studentskoj službi, profesor Lopata je izrazio oduševljenje Internacionalnim univerzitetom Travnik, a poseban dojam ostavili su studenti koji su aktivno bili uključeni u predavanja i diskusije. Također je prijatno iznenađen dobrim poznavanjem engleskog jezika.

Profesora je ugodno iznenadila izvrsna infrastruktura Univerziteta, dobro opremljeni laboratoriji, prekrasan radni prostori i visoko motivisani studenti. Profesor Lopata je istakao prijateljski odnos osoblja Međunarodnog ureda IUT-a i ostalih odjeljenja koji su bili na usluzi i koji su se potrudili da organizacija predavanja bude po međunarodnim standardima  i normama.

Po završetku predavanja profesor se susreo sa studentima koji su u okviru Erasmus + programa mobilnosti boravili na Vilnius univerzitetu u Litvaniji. Tokom razgovora studenti su podijelili svoja iskustva vezana za boravak u Litvaniji, dok je profesor obećao da će promosivati Internacionalni univerzitet Travnik i njegove vrijednosti među potencijalnim sudionicima Erasmus + programa mobilnosti.

Back To Top