skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Erasmus + program mobilnosti: Studenti Internacionalnog univerziteta Travnik posjećuju univerzitete širom Evrope

Erasmus + Program Mobilnosti: Studenti Internacionalnog Univerziteta Travnik Posjećuju Univerzitete širom Evrope

Internacionalni univerzitet Travnik već nekoliko godina dio je Erasmus + programa mobilnosti u okviru kojeg studenti mogu posjetiti univerzitete širom svijeta , slušati i polagati predmete na inostranim fakultetima , razmjenjivati iskustva i znanja, te upoznati kulturu i tradiciju drugih zemalja.

U proteklom periodu studenti Internacionalnog univerziteta Travnik boravili su u Litvaniji, tačnije u Kaunasu i Vilniusu, gdje su imali priliku upoznati se sa studentima iz različitih zemalja Evrope pa i svijeta.

Lejla Šoto, studentica treće godine Saobraćajnog fakulteta Travnik boravila je pet mjeseci na Kazimieras Simonavičius univerzitetu u Vilniusu. Ističe da je boravak u Litvaniji jedno prelijepo i nezaboravno iskustvo koje će pamtiti do kraja života. Studentica Saobraćajnog fakulteta Travnik kaže da je od svojih kolega saznala šta sve nudi Erasmus + program i da je zbog toga odlučila iskoristiti priliku koja joj se pružila.

Lejla je dodala da Erasmus + program nudi brojne mogućnosti za sve mlade ljude.

Student treće godine Ekonomskog fakulteta Travnik, Zahid Varupa, kaže da učestvovanje u Erasmus + programu mobilnosti doprinosi razvoju akademskih i socijalnih vještina, proširuje vidike, omogućava upoznavanje novih akademskih kultura, nakon čega studenti mogu primijeniti stečene vještine u svojoj zemlji. Zahid je također boravio pet mjeseci na Kazimieras Simonavičius univerzitetu u Vilniusu. Tokom boravka imao je samo pozitivna iskustva, a stekao je i veliki broj prijatelja.

Erasmus + program mobilnosti Zahidu je pružio mogućnost putovanja i u ostale zemlje evropske unije. Posjetio je Švedsku, Latviju, Estoniju, a boravio je i u Italiji na Sardiniji. Zahvaljujući boravku u Litvaniji i komunikaciji sa studentima iz cijelog svijeta, Zahid je naučio i nekoliko stranih jezika. Pozvao je sve mlade studente da učestvuju u Erasmus + programu i iskoriste mogućnosti koje nudi Internacionalni univerzitet Travnik.

Selma Goran je studentica treće godine Ekonomskog fakulteta Travnik i naredni semestar će po prvi put biti dio Erasmus+ programa mobilnosti. Selma će posjetiti Nikolaus Kopernikus Univerzitet u Poljskoj. Kaže da su joj kolege prenijele pozitivna iskustva i da ima velika očekivanja.

Dodala je da ovo putovanje u Poljsku doživljava kao nagradu za dobre rezultate tokom studiranja i poručila je svim budućim studentima i brucošima da upišu jedan od sedam fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik.

U prilogu pogledajte i video materijal o studentima koji su bili dio Erasmus + programa mobilnosti.

Back To Top