skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Predstavnici Internacionalnog univerziteta Travnik posjetili Fakultet za logistiku Univerziteta u Mariboru

Predstavnici Internacionalnog Univerziteta Travnik Posjetili Fakultet Za Logistiku Univerziteta U Mariboru

Predstavnici Internacionalnog univerziteta Travnik u Travniku protekle sedmice posjetili su Fakultet za logistiku Univerziteta u Mariboru sa sjedištem u Celju, Republika Slovenija. Predstavnike IUT-a primili su predstavnici Fakulteta za logistiku na čelu s dekanesom prof. dr. sc. Majom Fošner, prodekanom za postdiplomski studij, prof. dr. sc. Tomažom Krambergerom i profesorom Bojanom Rosijem.

Prilikom posjete obavljeni su razgovori o oblicima moguće buduće saradnje kroz različite zajedničke projekte i aktivnosti, kao što su razmjena profesora i istraživača, razmjena studenata i razvoj zajedničkih programa osposobljavanja i edukacije. Fokus je stavljen na zajedničke istraživačke projekte, naučno-istraživački rad, zajedničke smjernice doktorskih studija i naučnih istraživanja te zajedničko organiziranje međunarodnih konferencija i savjetovanja.

Internacionalni univerzitet Travnik i Fakultetu za logistiku Univerziteta u Mariboru potpisali su Sporazum o saradnji prošle godine tokom Međunarodne konferencije u Travniku s ciljem uspostavljanja međusobne saradnje u području obrazovanja, nauke i istraživanja, poticanje razvoja, dobrog razumijevanje među narodima i razvijanja dugoročne međunarodna saradnja kroz Erasmus+ programe.

Predstavnici Ureda za međunarodnu saradnju Fakulteta za logistiku u Mariboru i IUT-a dogovorili su za naredno razdoblje zajedničko apliciranje na Erasmus+ projekte koji će omogućiti razmjenu akademskog i administrativnog osoblja te studenata.

Usaglašeno je mišljenje da će predstavnici Fakulteta za Logistiku i predstavnici IUT-a zajedničkim potencijalima sudjelovati u potraživanju sredstva iz Europskih fondova koja će omogućiti provođenje zajedničkih aktivnosti u vezi istraživačkih projekata.

Back To Top