skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Promovisani doktoranti, magistranti i diplomanti Internacionalnog univerziteta Travnik

Promovisani Doktoranti, Magistranti I Diplomanti Internacionalnog Univerziteta Travnik

Na Internacionalnom univerzitetu Travnik u Travniku održana je svečana promocija doktoranata, magistranata i diplomanata. Ove godine promovisano je 255 diplomanata, 71 magistrant 18 doktora nauka.

Na počektu svečanosti rektor Internacionlanog univerziteta Travnik, prof. dr. Rajko Kasagić čestitao je studentima na postignutim rezultatima i uspješno okončanom studiju te poručio da budu ponosni što su završili školovanje na Internacionalnom univerzitetu Travnik koji po kvalitetu obrazovanja zauzima jedno od vodećih mjesta u Bosni i Hercegovini, regionu i šire. Rektor Kasagić je istakao da su diplome koje su dobili studenti priznate ne samo u našoj zemlji već i u svim zemljama regiona, širom Evrope i svijeta, a dokaz za to su svakodnevne potvrde od svršenih studenata.

Rektor Kasagić je naglasio da završetak akademskih studija označava jedan od najvažnijih datuma u životu jer nakon sticanja diplome, svršeni studenti postaju nosioci razvoja našeg društva i preuzimaju odgovornost kao zreli, akademski obrazovani ljudi.

Na kraju obraćanja rektor Kasagić je istakao da je diploma koju je uručio svršenim studentima  potvrda znanja, razvijenih vještina, ali i stručnosti koja je usmjerena ka daljnjem poslovnom i životnom napretku, ali isto tako i doprinos Internacionalnog univerziteta u razvoju Bosne i Hercegovine.

Nakon rektora Kasagića prisutnim su se obratili i dekani svih sedam fakulteta koji su u ime cijele akademske zajednice i osoblja Internacionalnog univerziteta Travnik čestitali doktorantima, magistrantima i diplomantima te im poručili da ostvare ciljeve kojima teže na svoju i opštu dobrobit, da znanjem, vještinama i kompetencijama koje su stekli na Internacionalnom univerzitetu Travnik u Travniku doprinesu stvaranju bolje budućnosti i ekonomskog prosperiteta, te budu nosioci pozitivnih promjena, predvodnici znanja, inovacija, društvenog i tehnološkog napretka.

Back To Top