skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Predstavnici IUT-a učestvovali na treningu o rodnoj ravnopravnosti na univerzitetima

Predstavnici IUT-a Učestvovali Na Treningu O Rodnoj Ravnopravnosti Na Univerzitetima

Predstavnici/ce Internacionalnog univerziteta Travnik učestvovali su na prvom treningu o rodnoj ravnopravnosti na univerzitetima u sklopu projekta “University and Gender Mainstreaming“ (UNIGEM)  koji je održan u Sarajevu u periodu od 14. do 16. marta 2021. godine.

Treningu su prisustvovali članovi/ice Savjetodavnog odbora Internacionalnog univerziteta Travnik u sklopu projekta UNIGEM. Tokom treninga obrađene su teme u vezi s izradom i provođenjem akcionih planova za rodnu ravnopravnost na univerzitetima, tzv. Gender Action Plans (GAP), strukturnom podrškom provedbi rodno osviještenih politika na univerzitetima te savremenim formama mizoginije i seksizma.

Tokom treninga održan je i sastanak koordinatora/ica učesnika/ca projekta UNIGEM koji su razgovarali o dosadašnjim i budućim aktivnostima. Projekat UNIGEM sprovodi Transkulturna psihosocijalna obrazovna fondacija (TPO) u saradnji s univerzitetima iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije uz pokroviteljstvo Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva s ciljem prevencije i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, diskriminacije i seksualnog uznemiravanja te osiguranja integriteta i kvaliteta u visokom obrazovanju.

Back To Top