skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Predstavnici IUT-a prisustvovali Erasmus+ kontakt seminaru u Tirani

Predstavnici Službe za međunarodnu saradnju Internacionalnog univerziteta Travnik, Zlatko Mecan i Nehad Gaši prisustvovali su Erasmus+ kontakt seminaru za visokoškolske institucije Zapadnog Balkana koji je održan u Tirani, Albanija.

Ovaj seminar je organizovan uz podršku Francuskog ministarstva europskih i vanjskih poslova, a sproveli su ga Albanski nacionalni Erasmus+ ured i Francuska ambasada u Tirani u suradnji s Erasmus+ uredima iz zemalja Zapadnog Balkana.

U sklopu seminara organizovano je i umrežavanje predstavnika univerziteta iz zemalja Zapadnog Balkana s predstavnicima univerziteta iz Francuske.

Tokom seminara predstavnici Internacionalnog univerziteta Travnik razgovarali su s voditeljima Službi za međunarodnu saradnju s Univerziteta Sorbonne,  CERGY Paris, , Lyona, Bordoa i mnogih drugih univerziteta kako bi razgovarali o budućim Erasmus+ mogućnostima i saradnji kao i o uspostavljanju bilateralne saradnje na akademskim i istraživačkim područjima od zajedničkog interesa. Također, delegacija IUT-a prisustvovala je i svečanom prijemu u Francuskoj ambasadi u Tirani i  razgovarali su sa zvaničnicima Francuske ambasada u Sarajevu koji su prisustvovali prijemu.

Nakon završetka seminara predstavnici IUT-a posjetili su Barleti Univerzitet u Tirana i sastali se sa Saimir Kristom, zamjenikom dekana Fakulteta primijenjenih nauka i kreativnih industrija. Tokom posjete dogovorena je saradnja između ova dva Univerziteta koji će zajedno sarađivati i na europskom projektu DIGITCRESHE koji se implementira u okviru Erasmus programa Capacity Building.

Back To Top