skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Podjelom indeksa obilježen početak nove akademske godine na Internacionalnom univerzitetu Travnik

Podjelom Indeksa Obilježen Početak Nove Akademske Godine Na Internacionalnom Univerzitetu Travnik

Podjelom indeksa novoupisanim studentima na Internacionalnom univerzitetu Travnik obilježen je početak nove 2021/2022. akademske godine.  Studentima se na početku programa obratio prof.dr. Rajko Kasagić, rektor Internacionalnog univerziteta Travnik.

 

U svome obraćanju rektor Kasagić se zahvalio studentima što su odlučili da studiraju na Internacionalnom univerzitetu Travnik. Poručio je da će profesori, asistenti, saradnici i ljubazno osoblje IUT-a dati sve od sebe da studente u narednim godinama uvjere da su donijeli pravu odluku, te da će na Internacionalnom univerzitetu Travnik kroz teorijsku i praktičnu nastavu dobiti potrebno znanje i usvojite nove vještine koje će im omogućiti povećanje konkurentnosti prilikom zaposlenja.

Rektor Kasagić je dodao da je Internacionalni univerzitet Travnik opremljea savremenim laboratorijama, učilima, multimedijalnom opremom, odgovarajućim prostorima za rad studenata i predavača, ali i drugim pratećim sadržajima, te  bogatom akademskom bibliotekom tako da studenti imaju idelane uslove za sticanje većeg i kvalitetnijeg znanja.

Nakon rektora prisutnim studentima obratili su se i dekani svih sedam fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik koji su iskazali dobrodošlicu novoupisanim studentima i poručili im da će kroz različite oblike nastavnog procesa kao što su predavnja, vježbe, praktična i terenska nastava usvojiti nova znanja i vještine kako bi se lakše uključili u privredne i društvene tokove poslije završetka školovanja.

Back To Top