skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Memorandum o razumijevanju između Internacionalnog univerziteta Travnik i Malaja univerziteta iz Kuala Lumpura, Malezija

Uz prepoznatljivost akademske i naučno-istraživačke usmjerenosti daljnjem razvoju obrazovnog procesa Internacionalnog univerziteta Travnik, a uzimajući u obzir prisustvo IUT-a na akademskoj i obrazovnoj sceni Evrope i svijeta, Akademik, Prof. Dr. Ibrahim Jusufranić, rektor IUT-a je oktobra 2018.g. potpisao još jedan Memorandum o razumijevanju, i to sa univerzitetom koji se nalazi među 100 najbolje ragiranih univerziteta na globalnom nivou.

Naime, u ime Malaja univerziteta iz Kuala Lumpura, Malezija, univerziteta rangiranog na 87 mjestu najboljih univerziteta na svijetu, Memorandum o razumijevanju o akademskoj saradnji su potpisali: Zamjenik rektora, Datuk.Ir. (DR.) Abdul Rahim Hashim, uz potpis prisutnog  Dato’ doc.dr.sci Johan Shamsuddin HJ. Sabaruddin, dekana Pravnog fakulteta MU dok su, u ime Internacionalnog univerziteta Travnik, iz Travnika, Bosna i Hercegovina, MoR potpisali: Akademik, rektor, Prof. Dr. Ibrahim Jusufranić, uz potpis prisutnog doc.dr.sci i Dr. Honoris Causa Sabahudin Hadžialić, Koordinatora za međunarodnu saradnju.

Akademska saradnja će biti usmjerena na razmjenu studenata i/ili akademskog i administrativnog osoblja; zajedničke istraživačke aktivnosti; razmjenu publikacija i drugih akademskih materijala i infomacija, uz razmjenu drugih aktivnosti i programa unutar područja od zajedničkog interesa, gdje će takva razmjena rezultirati dobrobiti za obje strane. Saradnja je, na samom početku, usmjerena na saradnju između pravnih fakulteta oba univerziteta, sa mogučnošću daljnjeg unaprjeđena i između drugih fakulteta MU i IUT-a.

 Imajući u vidu saradnju sa univerzitetom ovoga ranga, Internacionalni univerzitet Travnik je i ovom prilikom predočio još jedan dokaz kontinuirane predanosti uobličavanju kvaliteta više, kada je u pitanju akademsko – obrazovno – naučno – istraživačka saradnja na najvišem nivou.

Back To Top