Pravni savjetnik Tužilaštva Haškog tribunala održao predavanje na Internacionalnom univerzitetu Travnik

Pravni Savjetnik Tužilaštva Haškog Tribunala Održao Predavanje Na Internacionalnom Univerzitetu Travnik

Pravni savjetnik Tužilaštva Haškog tribunala, Aleksandar Kontić, održao je predavanja za studente Pravnog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik, u četvrtak, 09.11.2017. godine na teme “Udruženi zločinački poduhvat” i “Samo zastupanje pred Tribunalom  –  pravila, praksa i iskustva.”  u sklopu projekta “Outreach programa” namijenjenog mladim u cijelom regionu.

Studenti su pokazali veliki interes za teme i postavljali pitanja vezana za postupke vođene pred Haškim tribunalom. Predavanja u ovakvom obliku studentima Pravnog fakulteta su dobro došla jer su pravno i stručno struktuirana, a istovremeno studenti ovog fakulteta imaju drugačiji otklon prema ovoj tematici, njih interesuje suština stvari, tehnički detalji, uz interes unaprjeđenja svoga  znanja.

Pravni savjetnikPR služba