skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Još jedan uspješan sastanak povodom realizacije projekta “Ne OKOLIŠAJ ubaci za PETicu”

Još Jedan Uspješan Sastanak Povodom Realizacije Projekta “Ne OKOLIŠAJ Ubaci Za PETicu”

Općina Travnik i Ekološki fakultet Travnik Internacionalnog univerziteta Travnik planiraju zajedničkim snagama krenuti sa projektom naziva „Ne OKOLIŠAJ ubaci  za PETicu” koji za cilj ima sprječavanje onečišćenja i zagađenja okoliša.

U prostorijama općine Travnik održan je sastanak, u ponedjeljak 30.10.2017. godine na kojem su prisustvovali predstavnici općine i Ekološkog fakulteta Travnik, vlasnica firme Eko industrijski otpad „Zizi“ iz Travnika i direktori osnovnih škola.

U projektu će učestvovati osnovne škole sa područja Općine Travnik, a glavni akteri će biti učenici koji će prikupljati pet ambalažu. Prikupljen novac od ovih aktivnosti će biti iskorišten za ekskurzije, izlete i druge aktivnosti učenika.

Općina Travnik će obezbijediti početna sredstva za ovaj projekat a predstavnici Ekološkog fakulteta Travnik će konstanto raditi na edukaciji i buđenju svijesti najmlađe populacije.

Profesor na Ekološkom fakultetu Internacionalnog univerziteta Travnik, doc. dr. Mirano Jupić, kazao je da se sličan projekat uspješno provodi u susjednim općinama i očekuje da će i u Travniku učenici prepoznati važnost prikupljanja PET ambalaža.

Nakon ovog sastanka planira se realizovati sljedeća faza projekta tj. potpisivanje sporazuma između učesnika i početak realizacije projekta od sljedećeg mjeseca.

PR služba

Internacionalni Univerzitet Travnik

Travnik

Bosna i Hercegovina

http://www.iu-travnik.com/

Back To Top