skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Uspostavljena saradnja IUT-a sa Mersin univerzitetom, državnom visokoškolskom institucijom iz Mersina, Turska

U ime Akademika, rektora IUT-a, Prof. dr. Ibrahima Jusufranića. profesor Fakulteta za medije i komunikacije i Koordinator za međunarodne odnose IUT-a, Doc.dr. Sabahudin Hadžialić je prije nekoliko dana u Mersinu, Turska obavio razgovore koji se odnose na neposredne aktivnosti realizacije moguće saradnje sa visokoškolskim institucijama u ovoj prijateljskoj zemlj.

Dana 16.11.2017.g. je održan veoma uspješan sastanak sa Prof.dr. Mehmetom I. Yagcijem, Zamjenikom rektora Mersin univerziteta, državnog univerziteta iz Turske koji u svom sastavu ima 17 (sedamnaest fakulteta) na kojim studira približno 30.000 studenata, kao i 23 koledža (srednjih škola), 6 instituta i 30 različitih centara.

U srdačnom razgovoru sa uvaženim Zamjenikom rektora, Prof.dr. Mehmetom I. Yagcijem, Doc.dr. Sabahudin Hadžialić je dogovorio buduću saradnju na povezivanju fakulteta IUT-a sa fakultetina Mersin univerziteta, kako preko Memoranduma o razumijevanju, tako i preko Inter-institucionalnih ugovora unutar Erasmus+ mobilnosti.

Navedeno potvrđuje da akademski kadar Internacionalnog univerziteta Travnik vlastitu opstojnost i daljni napredak crpi unutar odgovarajućih pozitivnih usmjerenja inspirativnih faktora koji se ogledaju upravo u sloganu „Za život prepun mogućnosti“ kao objedinujućeg faktora IUT-a.

PR služba

Internacionalni Univerzitet Travnik

Travnik

Bosna i Hercegovina

http://www.iu-travnik.com/

Back To Top