skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Takmičenje učenika srednjih škola iz Travnika u programiranju

Takmičenje Učenika Srednjih škola Iz Travnika U Programiranju

U organizaciji Fakulteta informacionih tehnologija Travnik na Internacionalnom univerzitetu Travnik, a povodom obilježavanja manifestacije “Dan općine Travnik”, održano je takmičenje učenika srednjih škola iz Travnika u programiranju.

Kako je istakao viši asistent na Fakultetu informacionih tehnologija Travnik, Nehad Gaši, Dan općine Travnik odlična je prilika da se prezentuje i promoviše znanje, kao i mladi talentirani ljudi. U okviru aktivnosti pod nazivom “Osnove poznavanja informatike i programiranje“ održano je takmičenje u programiranju, te su tom prilikom dodijeljene diplome i vrijedne nagrade za prva tri mjesta.

Prvo mjesto osvojio je Nedim Šehić iz Mješovite srednje tehničke škole Travnik, drugo mjesto pripalo je Lepir Merzuku također učeniku Mješovite srednje tehničke škole Travnik, dok je treće mjesto osvojio Muhamed Ibranović, učenik Elči Ibrahim-pašine medrese Travnik.

Nedim Šehić prvonagrađeni učenik Mješovite srednje tehničke škole Travnik kazao je da se za takmičenje pripremao mjesec dana i da za njega zadaci nisu bili teški. Dekan Fakulteta informacionih tehnologija Travnik, prof. dr. Mladen Radivojević je kazao da su učenici pokazali izvanredno znanje i rezultate, te da je bilo veoma teško od 30 radova izdvojiti samo tri.

“Cilj takmičenja je da Internacionalni Univerzitet Travnik popularizira te na neki način zainteresira učenike i studente da se više bave naukom i da svoja znanja prikažu negdje”, kazao je Radivojević.

Dekan Radivojević je naglasio da će tradiciju organiziranja takmičenja za učenike i studente nastaviti i u narednom periodu, te zaključio da bez kvalitetnih informatičara u današnjem modernom vremenu ne mogu nešto efikasno postići.

Back To Top