skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Edukativo predavanje o električnom romobilu na Saobraćajnom fakultetu Travnik

Edukativo Predavanje O Električnom Romobilu Na Saobraćajnom Fakultetu Travnik

Povodom obilježavanja Dana općine Travnik, raznovrsni prijavljeni sadržaji s ciljem predstavljanja i popularizacije Internacionalnog univerziteta Travnik, zainteresirali su kako studente i učenike, tako i brojne građane.

Pojava električnih romobila i novih vrsta vozila čije se tehničke karakteristike zbog tehnološkog razvoja često mijenjaju, na cestama predstavljaju novi oblik mobilnosti. Vozači takvih vozila kada upravljaju vozilima kao i prometne površine kojima se smiju kretati, predstavljaju rizik za druge sudionike u prometu. Zbog toga je na Saboraćajnom fakultetu Internacionlanog univerziteta Travnik održano edukativno predavanje o električnom romobilu.

Dekan Saobraćajnog fakulteta Travnik, prof. dr. Sinan Alispahić je naglasio da je cilj edukativnog predavanja bio ukazati na potrebu zakonske regulacije te problematike, kao i na brojne izazove za vozače dok upravljaju takvim vozilima, jer su izloženi opasnostima, a ujedno predstavljaju opasnost i za druge učesnike u prometu. Na kraju predavanja dekan Alispahić je svim učesnicima dodijelio zahvalnice.

Back To Top