skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Takmičenje učenika srednjih škola iz oblasti informacionih tehnologija

Takmičenje Učenika Srednjih škola Iz Oblasti Informacionih Tehnologija

U sklopu manifestacije Dani općine Travnik u  prostorijama Internacionalnog univerziteta Travnik održano je takmičenje učenika srednjih škola iz oblasti informacionih tehnologija.

Na takmičenju je učestvovalo 40 učenika iz šest srednjih škola s područja Srednjobosanskog kantona, a cilj je usmjeravanje mladih talenata da se više angažuju na izgrađivanju informacijsko komunikacijskih vještina. Takmičenje se sastojalo iz testa općeg znanja iz oblasti informacionih tehnologija i praktičnog dijela koji je obuhvatao alate (MS Word , MS Excel, MS Access ).

Prvo mjesto osvojio je Emin Mulaimović, učenik Mješovite srednje škole Travnik, drugo mjesto pripalo je Harisu Rubanoviću, također učeniku Mješovite srednje škole Travnik, dok je treće mjesto osvojila Amila Čehić, učenica Mješovite srednje tehničke škole Travnik. Najbolji učenici osvojili su i vrijedne nagrade. Pobjedniku takmičenja uručen je tablet, drugoplasiranom mobitel, dok su trećeplasiranom uručeni zvučnici Logitech. Diplome i nagrade učenicima uručio je rektor Internacionalnog univerziteta Travnik, Akademik, prof. dr. Ibrahim Jusufranić, koji je ovom prilikom čestitao nagrađenim i svim učenicima poručio da moraju stalno usvajati nove vještine i usavršavati svoje znanje.

Osim takmičenja iz informatike Internacionalni univerzitet Travnik će ove godine u sklopu Dana općine Travnik organizovati i edukacije za učenike srednjih škola iz oblasti saobraćaja, ekologije, ekonomije i medijske pismenosti.

 

Back To Top