skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Studenti Internacionalnog univerziteta Travnik u okviru Erasmus + mobilnosti borave u Litvaniji

Studenti Internacionalnog Univerziteta Travnik U Okviru Erasmus + Mobilnosti Borave U Litvaniji

Internacionalni univerzitet Travnik u okviru Strategije za međunarodnu saradnju kroz Erasmus + program mobilnost nastoji studentima omogućiti da posjećuju univerzitete širom Evrope kako bi unaprijedili svoje znanje. Studenti mogu slušati i polagati predmete na inostranim fakultetima , razmjenjivati iskustva i znanja, te upoznati kulturu i tradiciju drugih zemalja.

U ljetnom semestru studenti Internacionalnog univerziteta Travnik, Adisa Karaosmanović i Faris Šišić boravit će u Litvaniji, tačnije na Vilnius Gediminas Tehničkom univerzitetu u Vilniusu, gdje će imali priliku upoznati se sa studentima iz različitih zemalja Evrope i svijeta.

Adisa i Faris su već stigli u Litvaniju s obzirom da su predavanja na ovom Univerzitetu počela početkom februara. Studenti ističu da su prvi dojmovi odlični i nadaju se da će im boravak u Litvaniji biti jedno prelijepo i nezaboravno iskustvo koje će pamtiti do kraja života.

Učestvovanje u Erasmus + programu mobilnosti doprinosi razvoju akademskih i socijalnih vještina, proširuje vidike, omogućava upoznavanje novih akademskih kultura, nakon čega studenti mogu primijeniti stečene vještine u svojoj zemlji. Erasmus + program mobilnosti studentima pruža  mogućnost putovanja i u ostale zemlje evropske unije i usavršavanje stranih jezika.

Faris Šišić

Back To Top