Potpisan Sporazum o saradnji sa Sorbone Paris Nord Univerzitetom iz Francuske

Potpisan Sporazum O Saradnji Sa Sorbone Paris Nord Univerzitetom Iz Francuske

Rektor Internacionalnog univerziteta Travnik, prof. dr. Rajko Kasagić i predsjednik Univerziteta Sorbone Paris Nord, Christophe Fouquere, potpisali su Sporazum o saradnji između ova dva univerziteta koji će u narednih pet godina biti osnov za međunarodnu saradnju. Potpisnici Sporazuma su dogovorili recipročni program razmjene, saradnje i koordinacije u akademskoj nastavi i istraživanju.

Osoblje Internacionalnog univerziteta Travnik i Univerziteta Sorbone Paris Nord će identificirati područja od zajedničkog interesa i definisati projekte koje žele razvijati zajedno, u skladu s važećim zakonima u svakoj od zemalja i unutar granica određenih ovim Sporazumom. Tokom potpisivanja Sporazuma dogovoreno je da projekti mogu uključivati aktivnosti kao što su razmjena administrativnog osoblja, profesora i istraživača, razmjena studenata, razvoj zajedničkih programa obuke, razvoj zajedničkih istraživačkih projekata, zajednički smjer doktorata i disertacija i pisanje zajedničkih akademskih članaka te zajedničko organizovanje međunarodnih konferencija i savjetovanja.

U okviru Sporazuma dogovorena je razmjena akademskog osoblja koje će podučavati ili predavati i učestvovati u istraživačkim aktivnostima u pogledu razvoja različitih projekta.