skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Stipendija za doktorante na Vilnius Gediminas Tehničkom Univerzitetu u Litvaniji

Stipendija Za Doktorante Na Vilnius Gediminas Tehničkom Univerzitetu U Litvaniji

Vilnius Gediminas Technical University – VILNIUS TECH iz Litvanije poziva doktorante Internacionalnog univerziteta Travnik da se prijave za 90 dana stipendije na VILNIUS TECH-u.

VILNIUS TECH stipendija za stažiranje za 3 doktoranta.

Praksa je otvorena za doktorante iz 12 područja znanosti iz humanističkih, društvenih, prirodnih i tehnoloških znanosti. Doktoranti će imati priliku potaknuti svoje istraživanje tromjesečnim posjetom Univerzitetu VILNIUS TECH. Akademska razmjena Erasmus+ podržat će vas i pokriti troškove puta i smještaja.

Doktoranti će biti pozvani da sudjeluju u VILNIUS TECH PhD Summer School od 17. do 21. jula. Ljetna doktorska škola VILNIUS TECH pružit će doktorskim kandidatima jedinstvene prilike za profesionalni i osobni razvoj s fokusom na ključne kompetencije potrebne za postizanje najboljih rezultata izvan općeg usavršavanja doktorskih studenata (*Naknada za doktorsku ljetnu školu nije uključena u potporu).

Stažiranje na VILNIUS TECH univerzitetu je jedinstvena prilika za sticanje novih znanja, mogućnost rada u laboratorijima i sticanje više međunarodnog iskustva za uspostavljanje kontakata s istraživačima u istom području te iskustvo i otkrivanje novih kultura.

Rok za prijave je 3. mart 2023. godine.

Za više informacija o prijavi i financiranju kontaktirajte [email protected]

 

Back To Top