skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Predstavnici Internacionalnog univerziteta Travnik prisustvovali Nacionalnom Erasmus+ informativnom danu

Predstavnici Internacionalnog Univerziteta Travnik Prisustvovali Nacionalnom Erasmus+ Informativnom Danu

U cilju unaprijeđenja međunarodne saradnje predstavnici Internacionalnog univerziteta Travnik prisustvovali su Nacionalnom Erasmus+ informativnom danu koji je održan u u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu. Događaj je organiziran s ciljem promocije Erasmus+ programa te jačanja saradnje i veza između visokoškolskih ustanova i drugih relevantnih aktera u BiH.

Nacionalni Erasmus + informativni dan  pozdravnim obraćanjima otvorili su prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, u ime Ministarstva civilnih poslova BiH Aida Durić, šefica Odsjeka za evropske integracije i međunarodnu saradnju, i Gianluca Vannini, šef Odjela za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, a riječi dobrodošlice prisutnima je uputio gospodin Suad Muhibić, direktor Nacionalne Erasmus+ kancelarije u BiH.

Glavni cilj informativnog događaja je promocija mogućnosti u okviru Erasmus+ programa, s posebnim naglaskom na predstavljanje novog poziva za dostavu projektnih prijedloga u oblasti visokog obrazovanja, uključujući: projekte jačanja kapaciteta u visokom obrazovanju, međunarodne kreditne mobilnosti, zajedničke master-programe, Jean Monnet aktivnosti, te ostale mogućnosti u oblasti visokog obrazovanja.

Događaj je osmišljen kako bi predstavio ključne dijelove Erasmus+ programa raznim korisnicima u oblasti visokog obrazovanja, uključujući visokoškolske ustanove, studente, nadležna ministarstva i druge aktere. Tokom izlaganja prezentacija prisutni su mogli saznati korisne informacije o Erasmus+ programu,  mogućnostima u oblasti visokog obrazovanja, o ključnim novostima i načinu prijave na Erasmus+ poziv 2019, te kako pripremiti uspješan CBHE projektni prijedlog.

Dejan Rosić iz Nacionalne Erasmus+ kancelarije u BiH govorio je o međunarodnoj kreditnoj mobilnosti (ICM) i zajedničkim master-studijima (JMD). Na kraju Nacionalnog Erasmus + dana organizovo je umrežavanja predstavnika univerziteta iz BiH sa predstavnicima visokoobrazovnih institucija iz Španije. Članovi Ureda za međunarodnu saradnju Internacionalnog univerziteta Travnik uspostavili su kontakte sa nekoliko univerziteta iz Španije na osnovu kojih će biti potpisani  Inter-institucionalni ugovori o mobilnosti studenata i administrativnog osoblja.

Back To Top