skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Razbijanje mitova o nasilju u porodici kroz edukaciju na Internacionalnom univerzitetu Travnik

Razbijanje Mitova O Nasilju U Porodici Kroz Edukaciju Na Internacionalnom Univerzitetu Travnik

Na Internacionalnom univerzitetu Travnik u srijedu, 24.04.2024. godine održane su dvije radionice kao dio projekta UNIGEM. Radionice su bile organizirane kao projektne aktivnosti, a vodila ih je dr. sc. Šejla Đanan.

Prva radionica bila je namijenjena studentima i tematizirala je “Važnost razgovora o mitovima o nasilju u porodici i partnerskim vezama”. Cilj ove radionice bio je podići svijest studenata o štetnim mitovima koji postoje o nasilju u porodici i partnerskim odnosima te potaknuti otvoreni dijalog o ovoj važnoj temi.
Druga radionica, namijenjena akademskom osoblju, također je istraživala istu temu: “Važnost razgovora o mitovima o nasilju u porodici i partnerskim vezama”. Fokus ove radionice bio je na osnaživanju nastavnog osoblja da prepoznaju i razbiju mitove o nasilju u porodici te da aktivno sudjeluju u promicanju zdravih oblika partnerskih odnosa u obrazovnom okruženju.
Ove radionice predstavljaju važan korak u promicanju svijesti o problemima nasilja u porodici i partnerskim vezama te doprinose stvaranju okoline u kojoj se potiče otvoren razgovor i podrška žrtvama.

 

Back To Top