skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Promovisana knjiga “Nasilje nad trudnicama” u sklopu kampanje “16 dana aktivizma za rodnu ravnopravnost”

U sklopu kampanje “16 dana aktivizma za rodnu ravnopravnost” na Internacionalnom univerzitetu Travnik u Travniku održana je promocija knjige “Nasilje nad trudnicama”, autora dr. sc. Zlatana Hrnčić i Radionica o nasilju nad trudnicama-moderator dr. sc. Zlatan Hrničić.

Promociji knjige i radionici prisustvovali su studenti, akademsko osoblje univerziteta, predstavnica Općinskog suda Travnik, doc. dr. sc. Jasmina Tahirović, predstavnice Kantonalnog suda u Novom Travniku, Azra Lendo i Amila Fazlibegović i predstavnik Centra za socijalni rad Novi Travnik Mahir Krehić.

U sklopu kampanje  “16 dana aktivizma za rodnu ravnopravnost” na Internacionalnom univerzitetu Travnik će u narendom periodu biti održano nekoliko aktivnosti. U petak, 02.12.2022. godine u saradnji sa Centrom za zaštitu ženskih prava biti će održana radionica nazivom: “Rodna (ne)ravnopravnost – predrasude i stereotipi”. Kampanja će biti nastavljena projekcijom videa koji su snimljeni u sklopu projekta UNIGEM i radionicom “Razumijevanje muškosti: kako razviti rodnu odgovornost”.

Kampanja „16 dana aktivizma za rodnu ravnopravnost“ treba da dovede u fokus svog rada okvir ljudskih prava i koristi ga kako bi osigurala da državni i nedržavni akteri pokažu odgovornost za nasilje nad ženama.

Back To Top