skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Profesor sa Kazimieras Simonavičius Univerziteta iz Litvanije posjetio Internacionalni univerzitet Travnik

Profesor Sa Kazimieras Simonavičius Univerziteta Iz Litvanije Posjetio Internacionalni Univerzitet Travnik

U skladu s potpisanim Sporazumom o saradnji u okviru Erasmus + programa mobilnosti između Internacionalnog univerziteta Travnik i Kazimieras Simonavičius Univerziteta (Vilnius, Litvanija),  Javed Imran, koordinator za međunarodnu saradnju i profesor na partnerskom Univerziteta u Litvaniji, boravio je u posjeti Internacionalnom univerzitetu Travnik.

Prilikom posjete Javed je imao priliku saznati na koji način funkcioniše Ured za međunarodnu saradnju na Internacionalnom univerzitetu Travnik, a upoznao se i s načinom rada Studentske službe kao i Službe za odnose s javnošću. Partnerski Kazimieras Simonavičius Univerzitet je visokoobrazovna ustanova koja pruža mogućnosti istraživanja u naprednim znanstvenim područjima i sudjelovanja u modernim tematskim mrežama.

Profesor Javed je izrazio zadovoljstvo zbog ostvarenog kontakta s akademskom zajednicom u Bosni i Hercegovini i raduje se budućoj saradnji s Internacionalnim univerzitetom Travnik.

Tokom zajedničkih sastanaka s akademskim i administrativnim osobljem, kolegi Imranu je predstavljen način rada i funkcionisanja Internacionalnog univerziteta Travnik, mogućnosti Erasmus + programa za pružanje učinkovite akademske razmjene studenata i profesora, kao i njihove nastavne i istraživačke aktivnosti. Imran je bio oduševljen kulturno – historijskim spomenicima koje je posjetio u Travniku. Posjeta profesora iz Litvanije je nastavak uspješne provedbe Erasmus + programa mobilnosti koje je Internacionalni univerzitet Travnik uspio implementirati uprkos brojnim problemima zbog virusa Covid 19.

Back To Top