skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Profesorice iz Litvanije posjetile Internacionalni univerzitet Travnik

Profesorice Iz Litvanije Posjetile Internacionalni Univerzitet Travnik

Na Internacionalnom univerzitetu Travnik u sklopu Erasmus + programa mobilnosti u periodu od 24.05. do 28.05.2022. godine, boravile su profesorice Diana Kalibatienė i Jolanta Miliauskaitė s univerziteta Vilnius Gediminas Technical University (VILNIUS TECH) iz Litvanije.

Ova posjeta je nastavak saradnje između partnerskih univerziteta iz Bosne i Hercegovine i Litvanije koja je započela prije nekoliko godina. Profesorice su tokom boravka na IUT-u održale predavanje studentima Fakulteta informacionih tehnologija Travnik te razmijenile iskustava s nastavnim osobljem.

Profesorice Kalibatienė i Miliauskaitė su prisustvovale i 24. Međunarodnoj konferenciji “Nove tehnologije u funkciji održivog razvoja saobraćaja, ekologije, logistike i politehnike”. Prvog dana Konferencije profesorica Miliauskaitė je prezentovala i naučni rad koji će biti uvršten u časopis „Nauka i tehnologija“.

U prethodnom periodu predstavnici Internacionalnog univerziteta Travnik u okviru Erasmus mobilnosti posjetili su Vilnius Gediminas Tehnički Univerzitet, a učestvovali su i na International Staff Week na kojem su dogovorili potpisivanje Sporazuma o saradnji s brojnim svjetskim univerzitetima.

Back To Top