Održan okrugli stol “Remedijacija korita rijeke Lašve u urbanoj zoni Travnika kao doprinos planiranju zelenih površina”

Održan Okrugli Stol “Remedijacija Korita Rijeke Lašve U Urbanoj Zoni Travnika Kao Doprinos Planiranju Zelenih Površina”

U prostorijama Internacionanog univerziteta Travnik održan je Okrugli stol na temu: “Remedijacija korita rijeke Lašve u urbanoj zoni Travnika kao doprinos planiranju zelenih površina”.

Osnovni cilj okruglog stola, koji je organzovan u sklopu ERASMUS+ projekta Evropske unije “ECOBIAS, bio je otvoriti raspravu između predstavnika civilnog društva, lokalne samouprave, ustanova te akademske zajednice o izazovima i prilikama o upravljanju vodama u službi održive budućnosti. Učesnici su imali priliku razmijeniti informacije, mišljenje i iskustva vezana za remedijaciju korita rijeke Lašve u urbanoj zoni Travnika.

Na okruglom stolu učestvovali su profesori Ekološkog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik, članovi nevladinih organizacija i stručnjaci iz ove oblasti koji su iznijeli korisne prijedloge i rješenja za unaprijeđenje upravljanja vodama u Bosni i Hercegovini.

Projekat ECOBIAS ima za cilj da razvije i unaprijedi znanje, vještine i tehničke resurse institucija visokog obrazovanja u partnerskim zemljama u ekološkom monitoringu i biološkoj procjeni slatkovodnih resursa u skladu sa nacionalnom i EU politikom.