skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Studenti Internacionalnog univerziteta Travnik posjetili gradilište Vranduk – Ponirak

Studenti Internacionalnog Univerziteta Travnik Posjetili Gradilište Vranduk – Ponirak

U sklopu stručno-edukativne posjete, studenti Internacionalnog univerziteta Travnik, u pratnji profesora Ermedina Halilbegovića posjetili su gradilište Vranduk – Ponirak.

Studenti su imali priliku da se na terenu upoznaju sa izuzetno teškim geološkim uvjetima trase, kao i načinom gradnje mostova i vijadukta. Također, posjetili su tunel Vranduk i upoznali se sa novom austrijskom tunelskom metodom po kojoj se gradi ovaj tunel.

„Zahvaljujemo se JP Autoceste FBiH koji su nam omogućili da posjetimo gradilište. Također, želim da se zahvalim izvođačima radova Hering i Azvirt i njihovim inžinjerima, koji su izuzetno objasnili gradnju kako svakog objekta tako i trase. Smatram da je potrebno da studenti što češće dolaze na gradilište,  jer više se nauči na terenu za jedan dan, nego na predavanjima“, kazao je Ermedin Halilbegović, profesor Internacionalnog univerziteta Travnik.

Edukativnoj posjeti prisustvovalo je 13 studenata prve, druge, treće i četvrte godine Fakulteta politehničkih nauka i Saobraćajnog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik.

„Građevinski sam tehničar i imam određeno iskustvo u odnosu na kolege, ali ovo je nešto što ne možete vidjeti svaki dan. Nemate priliku svaki dan da vidite kako se gradi vijadukt, tunel, a posebno ne na predavanjima. Definitivno nije isto što doživiš na teorijskom dijelu nastave i kada gledaš na licu mjesta kada se nešto gradi. Praksa i teorija se mnogo razlikuju, ali zajedeno su idealan spoj“, izjavio je Edin Delić, student druge godine Fakulteta politehničkih nauka na Internacionalnom univerzitetu Travnik.

JP Autoceste FBiH na ovaj način daju doprinos kvalitetnijem i potpunijem obrazovanju budućih inžinjera.

Back To Top