skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Prezentacija Saobraćajnog fakulteta Travnik srednjoškolcima iz Bugojna, Viteza i Novog Travnika

Učenici srednjih škola iz Bugojna, Viteza i Novog Travnika posjetili su Internacionalni univerzitet Travnik koji je otvorio svoja vrata i tom prilikom saznali su nešto više o uslovima i načinu studiranja na ovom Univerzitetu.

Domaćin učenicima bio je dekan Saobraćajnog fakulteta Travnik, prof. dr. Sinan Alispahić koji je na početku prezentovao fakultet, a onda održao i zanimljivo predavanje o  izazovima u saobraćaju i novim tehnologijama. Prisutnim učenicima obratio se i profesor Danislav Drašković koji  je govorio o ulozi i značaju ovlaštenog sudskog vještaka (Uloga vještaka, značajke, benefiti, konkretan primjer vještačenja prometne nezgode iz sudske prakse BiH). Tokom predavanja učenici srednjih škola su pokazali odlično znanje iz saobraćaja, a najboljim su dodijeljene i nagrade.

Nakon predavanja srednjoškolci su imali priliku testirati tzv „pijane naočale“, koje simuliraju stanje alkoholiziranosti i simulator vožnje. Prema riječima dekana Alispahića cilj ove posjete je da budućim studentima olakšaju donošenje odluke o odabiru pravog puta za budućnost, a u korak sa današnjim potrebama društva.

Back To Top