skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Predstavnici Internacionalnog univerziteta Travnik posjetili Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru

Predstavnici Internacionalnog Univerziteta Travnik Posjetili Veleučilište Lavoslav Ružička U Vukovaru

Predstavnici Internacionalnog univerziteta Travnik u Travniku posjetili su Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru s ciljem širenja međunarodne saradnje sa obrzovnim ustanovima s područja Evropske unije.

Delagacija IUT-a je razgovarala sa dekanom Veleučilišta, Doc. dr. sc. Željkom Sudarićem i pročelnicima o mogučnosti uspostavljanja saradnje između Veleučilišta Lavoslav Ružička i Internacionalnog univerziteta Travnik. Kao prvi korak ka uspostavljanju dugoročne saradnje dogovoreno je zajedničko učešće u Erasmus + projektu kroz mobilnost studenata i nastavnog i nenastavnog osoblja. Dekan Sudarić je iskazao zainteresovanost za uspostavljanje saradnje kroz Erasmus + projeat. Ovakve posjete i  razgovori označavaju važan korak prema razumijevanju mogućnosti suradnje između dviju institucije. Saradnja kroz Erasmus program obećava bogatstvo iskustava za studente i nastavnike diljem Europe, dok razvoj zajedničkih studijskih programa pruža priliku za dublju integraciju i razmjenu znanja.

Nakon što se razgovaralo o konkretnim planovima i ciljevima, razmotreni su detalji saradnje poput finansiranja, logistike i administrativnih procedura potrebnih za provedbu saradnje. Također, važno je razviti mehanizme za redovnu komunikaciju kako bi se pratila provedba dogovorenih aktivnosti te kako bi se brzo riješili eventualni problemi ili nedoumice. Nadalje, planirane su aktivnosti za promociju saradnje među studentima i nastavnicima te istražiti mogućnosti za zajedničke istraživačke projekte ili kulturne razmjene kako bi se dodatno obogatio program saradnje. S obzirom na obećavajući početak, daljnji koraci mogli bi biti usmjereni na konkretiziranje planova i uspostavljanje stabilnih mehanizama za dugoročnu saradnju.

Back To Top