skip to Main Content

STUDENT SERVICES +387 (30) 509 682 E-MAIL: [email protected]

Predstavnici Internacionalnog univerziteta Travnik posjetili Univerzitet „Angel Kanchev ” u Bugarskoj

U sklopu Erasmus + programa mobilnosti akademsko i administrativno osoblje Internacionalnog univerziteta Travnik boravilo je u posjeti  Univerzitetu u Ruseu „Angel Kanchev ”, Bugarska. Ova mobilnost je nastavak uspješne saradnje između Internacionalnog univerziteta Travnik i Angel Kanchev Univerziteta u Ruseu koja je počela prije dvije godine posjetom profesore iz Bugarske Internacionalnom univerzitetu Travnik.

Profesorica na Ekonomskom fakultetu Travnik, doc. Dr. Lejla Skoljak, šefica Studentske službe, Selma Otuzbir–Mecan i Lejla Duraković, saradnik za ekonomsko-finansijske poslove, imale su priliku upoznati se s načinom rada i funkcionisanja Angel Kanchev Univerziteta. Profesorica Lejla Skopljak je održala online nastavu s obzirom da se u vrijeme  posjete predstavnika Internacionalnog univerziteta Travnik nastavni proces na Angel Kanchev Univerzitetu odvijao online.

U okviru stručnog osposobljavanja Selma Otuzbir-Mecan je posjetila Studentsku službu i razmijenila iskustva s kolegama iz Bugarske, dok se Lejla Duraković upoznala s načinom rada ekonomsko-finansijske službe.

Tokom zajedničkog sastanka s akademskim i administrativnim osobljem Univerziteta u Ruseu, delegacija IUT-a predstavila je Internacionalni univerzitet Travnik, te nastavne i istraživačke aktivnosti.

Upoznavanje profesora i ostalog univerzitetskog osoblja upotpunjeno je učenjem o historiji, kulturi, običajima i prirodnim ljepotama Bugarske, a posebno grada Ruse koji je jedan od ljepših u Bugarskoj.

Predstavnici IUT-a bili su oduševljeni prijemom od strane uposlenika i profesora Angel Kanchev Univerziteta. Erasmus projekat pruža neprocjenjivo životno iskustvo čija vrijednost leži u spletu okolnosti koji proizilaze iz te same avanture, znanje stečeno kroz iskustvo i upoznavanje drugih kultura s različitim perspektivama.

Back To Top